Tassos Papadopoulos Center for Studies

Ανακοινώσεις / Άρθρα

Επίδοση του τετράτομου έργου ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΑΡΧΕΙΟ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

06/07/2021

Αντιπροσωπεία του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Πάνο Παπαδόπουλο και το Μέλος, Καθ. Πέτρο Παπαπολυβίου, έγινε σήμερα δεκτή από τον ...
Περισσότερα

Κυκλοφορεί από σήμερα το τετράτομο έργο ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΡΧΕΙΟ

31/03/2021

Κυκλοφορεί από σήμερα, Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021, σε όλα τα μεγάλα κυπριακά βιβλιοπωλεία, το τετράτομο έργο ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΡΧΕΙΟ, η πιο σημαντική και πιο μεγάλη έκδοση του Κέντρου Μελετών ...
Περισσότερα

Επικήδειος Λόγος στον αείμνηστο Πρέσβη Άνδρο Νικολαΐδη από την κα. Φωτεινή Παπαδοπούλου

09/02/2021

 Αείμνηστε Πρέσβη και αγαπημένε φίλε Άνδρο, Με μεγάλη λύπη και βαρύ πένθος στέκομαι σήμερα μπροστά στο φέρετρό σου για να σε αποχαιρετήσω για το μεγάλο σου ταξίδι. Σε αποχαιρετούμε σήμερα όλοι ...
Περισσότερα

Ανακοίνωση του Δήμου Πάφου για την εκδήλωση προς τιμήν του Τάσσου Παπαδόπουλου

Εγκαίνια πολεοδομικού οδικού έργου και χώρου πρασίνου, αποκαλυπτήρια προτομής

Εκπροσωπώντας τη συλλογική συνείδηση της πόλης, ο Δήμος Πάφου θα τιμήσει τον αείμνηστο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο με μια σεμνή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 7 Απριλίου.

Η εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 5.00 μ.μ. στη συμβολή της Λεωφόρου Τάσσου Παπαδόπουλου με την οδό Ανδρέα Βλάμη (διασταύρωση παρά το Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου), περιλαμβάνει διάφορες πράξεις προς τιμήν του αειμνήστου Προέδρου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, πρώτα θα τελεστούν από τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιο Φλουρέντζο τα εγκαίνια του πολεοδομικού έργου της Β΄ Φάσης του Βόρειου Παρακαμπτήριου Δρόμου Πάφου, δηλαδή του τμήματος που εκτείνεται από τη συμβολή των Λεωφόρων Δημοκρατίας και Ελευθερίου Βενιζέλου μέχρι τη Λεωφόρο Ελλάδος. Στο διπλής κατευθύνσεως και τεσσάρων λωρίδων δρόμο δόθηκε το όνομα του Τάσσου Παπαδόπουλου. Θα ακολουθήσει αποκάλυψη της πινακίδας της Λεωφόρου Τάσσου Παπαδόπουλου από την κ. Φωτεινή Παπαδοπούλου, ενώ στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πάφου κ. Σάββας Βέργας θα αποκαλύψει την αναμνηστική πλάκα των εγκαινίων του Δημοτικού Πάρκου Τάσσος Παπαδόπουλος, που εφάπτεται της ομώνυμης Λεωφόρου. Επιστέγασμα της εκδήλωσης θα είναι τα αποκαλυπτήρια προτομής του αειμνήστου Προέδρου από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, την οποία φιλοτέχνησε ο γλύπτης Νικόλαος Κοτζιαμάνης. Η προτομή στήθηκε στο Πάρκο, το οποίο σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Ανδρέας Βάρδας. Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, θα παιανίζει η Φιλαρμονική της Αστυνομίας Κύπρου,  η οποία και θα επενδύσει τα τελετουργικά μέρη της.

Για σκοπούς ομαλής διεξαγωγής της εκδήλωσης, η Αστυνομική Διεύθυνση Επαρχίας Πάφου σε συνεργασία με την Τροχονομική Υπηρεσία του Δήμου θα εφαρμόσουν ειδικές διευθετήσεις για την τροχαία κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της εκδήλωσης. Συγκεκριμένα, από τις 3.30 μ.μ. θα κλείσει για την κυκλοφορία το τμήμα της Λεωφόρου Τ. Παπαδόπουλου με κατεύθυνση από τη Λεωφόρο Ελλάδος (δρόμος προς Μεσόγη) προς τον κυκλικό κόμβο με το συντριβάνι. Από τις 4.00 μ.μ. θα κλείσει η οδός Ανδρέα Βλάμη από τη συμβολή της με την οδό Καλυψούς, παρά το Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου. Στις 4.30 μ.μ. θα απαγορεύεται η κυκλοφορία τροχο-φόρων στη Λεωφόρο Τ. Παπαδόπουλου από τον κυκλικό κόμβο με κατεύθυνση προς τη Λεωφόρο Ελλάδος.

Για τα άτομα που θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση, έχει διευθετηθεί η στάθμευση οχημάτων στο χώρο στάθμευσης του Γυμνασίου Αποστόλου Παύλου (είσοδος από την οδό Ανδρέα Βλάμη) και στον ανοικτό χώρο απέναντι από το Πάρκο, παρά το Κτηνιατρείο.

Ο Δήμος Πάφου προσκαλεί τους δημότες του και όσους πολίτες τιμούν τη μνήμη του Τάσσου Παπαδόπουλου, να παραστούν στην εκδήλωση.

Γίνε φίλος

του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε στον υπολογιστή σας ενημερωτικό υλικό.

Στείλτε μας

τα σχόλια σας

Στείλτε μας τα σχόλια σας για τους σκοπούς και τη δράση του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος.

Δραστηριότητες

Σεπτεμβρίου 2021
Year  Month   Month  Year
SunMonTuWeThFrSa
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Σύνδεσμοι

Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών
A.G.Leventis Foundation
Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας
Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων
Ιδρύμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής
Ο Φιλελεύθερος
Dynamic Works
Sigma Live