Tassos Papadopoulos Center for Studies

Ανακοινώσεις / Άρθρα

Η επιτυχία της ένταξης στην Ευρωπαική Ένωση (Άρθρο του Χρύση Παντελίδη)

03/05/2020

Μετά την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, το 1960, η ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πριν από 16 χρόνια και πιο συγκεκριμένα, την 1η Μαΐου 2004, σηματοδοτεί, δικαιολογημένα, ένα κορυφαίο σταθμό ...
Περισσότερα

Η ευγνωμοσύνη της Κύπρου στην Ελλάδα για την ένταξη στην Ευρωπαική Ένωση, σαν σήμερα το 2004 (Άρθρο του Χρύση Παντελίδη)

01/05/2020

Η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαική Ένωση, σαν σήμερα το 2004, είναι αναμφίβολα η μεγαλύτερη επιτυχία του κυπριακού λαού, μετά την ίδρυση του ανεξάρτητου κυπριακού κράτους το 1960 και ...
Περισσότερα

Οι αντίξοες συνθήκες μετά το σωστό και σωτήριο ΟΧΙ (Άρθρο του Χρύση Παντελίδη)

28/04/2020

Την περασμένη Παρασκευή, συμπληρώθηκαν 16 χρόνια από τη διεξαγωγή του Δημοψηφίσματος της 24ης Απριλίου 2004, μέσω του οποίου οι Ελληνοκύπριοι απέτρεψαν τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη ...
Περισσότερα

Πλατεία Τάσσου Παπαδόπουλου στο Ναύπλιο - Τελετή - Ανταπόκριση ΚΥΠΕ

(Κ) Ναύπλιο – Τάσσος Παπαδόπουλος – Τιμητική εκδήλωση
ΚΥΠΕ - ΑΠΕ - ΤΡΙΠΟΛΗ-Ελλάδα 26/4/2010 2:54:48 μμ

 

Η πόλη του Ναυπλίου, ύστερα από πρόταση του Δημάρχου και αποδοχή της από το δημοτικό συμβούλιο, τίμησε τον αείμνηστο τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, δίνοντας το όνομά του σε μια νέα πλατεία που απέκτησε η πόλη και βρίσκεται στην περιοχή ''Κούρτη'', δίπλα από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, που φέρει το όνομα του αγωνιστή της ΕΟΚΑ Ευαγόρα Παλικαρίδη από την Τσάδα της Πάφου.

 

Αρχικά χθες, στο Βουλευτικό, παρουσία όλης της οικογένειας Παπαδόπουλου, του βουλευτή Αρκαδίας Ανδρέα Λυκουρέντζου ως εκπροσώπου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, βουλευτών του νομού, του δημάρχου Παναγιώτη Αναγνωσταρά, των λοιπών αρχών της Αργολίδας και στενών συνεργατών και φίλων του Τάσσου Παπαδόπουλου, ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα Ιωσήφ Ιωσήφ, μίλησε για το έργο του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου και την προσφορά του στον Ελληνισμό. Εκ μέρους της οικογένειας μίλησε κι ευχαρίστησε για την τιμή, ο γιος του τέως Προέδρου, βουλευτής Λευκωσίας Νικόλας Παπαδόπουλος.

 

Στη συνέχεια έγιναν τα αποκαλυπτήρια της στήλης με το όνομα του Τάσσου Παπαδόπουλου στον χώρο της πλατείας.

 

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Παναγιώτης Αναγνωσταράς στο χαιρετισμό του μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι ''το Ναύπλιο, η πόλη του μύθου και της ιστορίας, η πόλη όπου θεμελιώθηκε το ελληνικό κράτος, τιμά σήμερα έναν άνθρωπο που έγραψε ιστορία. Εναν αγωνιστή που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης για την απελευθέρωση της πατρίδας του από τον αποικιοκρατικό ζυγό. Ενα πολιτικό που συνέβαλε στη θεμελίωση της Κυπριακής Δημοκρατίας και πολύ πρόσφατα στη διατήρησή της, τιμά τον πρώην πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο. Τον τιμά για τη συνολική προσφορά του στον ελληνισμό''.

 

Ο κ. Αναγνωσταράς πρόσθεσε ''το Ναύπλιο τον τιμά για τη σταθερή επιδίωξή του για λύση του Κυπριακού. Λύση βιώσιμη και λειτουργική. Λύση που θα στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Για τη στάση του στο Σχέδιο Ανάν, που εξέφρασε τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων και διασφάλισε την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας'', ενώ κατέληξε λέγοντας ''ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική σας, ώστε να φτάσουμε σε μια λειτουργική, δημοκρατική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, που θα διασφαλίζει την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, προς όφελος Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Οταν έρθει αυτή η ώρα, θα γιορτάσουμε εδώ, στην πλατεία Τάσσου Παπαδόπουλου''.

 

(ΚΥΠΕ-ΑΠΕ/ΓΒΑ) 

Γίνε φίλος

του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε στον υπολογιστή σας ενημερωτικό υλικό.

Στείλτε μας

τα σχόλια σας

Στείλτε μας τα σχόλια σας για τους σκοπούς και τη δράση του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος.

Δραστηριότητες

Σεπτεμβρίου 2020
Year  Month   Month  Year
SunMonTuWeThFrSa
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Σύνδεσμοι

Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών
A.G.Leventis Foundation
Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας
Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων
Ιδρύμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής
Ο Φιλελεύθερος
Dynamic Works
Sigma Live

Δημιούργημα της: Dynamic Works |

Με την ισχύ του: EasyConsole CMS