Tassos Papadopoulos Center for Studies

Ανακοινώσεις / Άρθρα

Συνέντευξη του Εκτελεστικού Διευθυντή του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος, Χρύση Παντελίδη, για την περίοδο 2000-2005, στο πλαίσιο του Αφιερώματος της Καθημερινής "60 Χρόνια Κυπριακής Δημοκρατίας".

30/11/2020

(Δημοσιογράφος: Απόστολος Κουρουπάκης) «Η τουρκική πλευρά ροκάνιζε τον χρόνο με στόχο να μείνει άλυτο το Κυπριακό μέχρι τις Προεδρικές Εκλογές του 2008, προσδοκώντας ότι θα φύγει ο Τάσσος ...
Περισσότερα

Η επιτυχία της ένταξης στην Ευρωπαική Ένωση (Άρθρο του Χρύση Παντελίδη)

03/05/2020

Μετά την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, το 1960, η ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πριν από 16 χρόνια και πιο συγκεκριμένα, την 1η Μαΐου 2004, σηματοδοτεί, δικαιολογημένα, ένα κορυφαίο σταθμό ...
Περισσότερα

Η ευγνωμοσύνη της Κύπρου στην Ελλάδα για την ένταξη στην Ευρωπαική Ένωση, σαν σήμερα το 2004 (Άρθρο του Χρύση Παντελίδη)

01/05/2020

Η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαική Ένωση, σαν σήμερα το 2004, είναι αναμφίβολα η μεγαλύτερη επιτυχία του κυπριακού λαού, μετά την ίδρυση του ανεξάρτητου κυπριακού κράτους το 1960 και ...
Περισσότερα

Προς τους συκοφάντες του Τάσσου Παπαδόπουλου

Τις τελευταίες μέρες, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, του Δημοκρατικού Συναγερμού και του ΑΚΕΛ, σε δημόσιες τοποθετήσεις τους αναφορικά με το Κυπριακό, επικαλούνται αποσπασματικά και παραπλανητικά δηλώσεις ή  αποφάσεις ή ενέργειες του Τάσσου Παπαδόπουλου, σε μία μάταιη προσπάθεια να δικαιολογήσουν πράξεις, παραλείψεις ή υποχωρήσεις των τελευταίων επτά χρόνων και να φορτώσουν στον αείμνηστο πρώην Πρόεδρο υποχωρήσεις που ο ίδιος ΔΕΝ έκανε ποτέ.

 

Οι ανεπαρκείς κριτές του Τάσσου Παπαδόπουλου, εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι ο ίδιος δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή και προσπαθούν με επιλεκτικές ή παραπλανητικές αναφορές να δημιουργήσουν εντυπώσεις στην κοινή γνώμη.


Επιμελώς παραλείπουν να αναφέρουν ότι: 

 

> οι μόνες διαπραγματεύσεις που έκανε ο Τάσσος Παπαδόπουλος την περίοδο 2003-2008 ήταν οι διαπραγματεύσεις επί του Σχεδίου Ανάν, το οποίο ο Τάσσος Παπαδόπουλος κληρονόμησε από τον Γλαύκο Κληρίδη την 1η Μαρτίου 2003 και πως παρά τις βελτιώσεις που πέτυχε σε κάποιες διατάξεις του συγκεκριμένου σχεδίου, αυτό παρέμεινε καταστροφικό και ως εκ τούτου απερρίφθη, τόσο από τον ίδιο τον Τάσσο Παπαδόπουλο όσο και από το 76% του κυπριακού ελληνισμού.


Παραλείπουν επίσης να αναφέρουν ότι:
> δύο μόλις χρόνια μετά την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν, ο Τάσσος Παπαδόπουλος πέτυχε τη Συμφωνία της 8ης Ιουλίου 2006, που σε συνδυασμό με την επιστολή Γκαμπάρι, της 15ης Νοεμβρίου 2006, έθετε τις  βάσεις για μια νέα διαδικασία προκειμένου να επιτευχθεί μια λειτουργική και βιώσιμη λύση διζωνικής, δικοινοτικής Ομοσπονδίας με το σωστό περιεχόμενο. Απόδειξη της επιτυχίας αυτής του Τάσσου Παπαδόπουλου, ήταν η κωλυσιεργία που προκαλούσε η Τουρκική πλευρά τους επόμενους 18 μήνες, με στόχο τη λήξη της θητείας του Τάσσου Παπαδόπουλου και την απομάκρυνσή του από αυτούς που σήμερα έχουν το θράσος να τον επικαλούνται.

Εν κατακλείδι, οι θλιβεροί συκοφάντες του Τάσσου Παπαδόπουλου πρέπει τελικά να αποφασίσουν πιο ψέμα θα λένε:
Είτε θα λένε το ψέμα πως ο Τάσσος Παπαδόπουλος έκανε τις υποχωρήσεις που επικαλούνται… 
είτε θα λένε το ψέμα πως ο Τάσσος Παπαδόπουλος ήταν ο «απορριπτικός» ηγέτης που τάχατες δεν ήθελε λύση…

Λευκωσία, 9 Σεπτεμβρίου 2015

 

Γίνε φίλος

του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε στον υπολογιστή σας ενημερωτικό υλικό.

Στείλτε μας

τα σχόλια σας

Στείλτε μας τα σχόλια σας για τους σκοπούς και τη δράση του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος.

Δραστηριότητες

Ιανουαρίου 2021
Year  Month   Month  Year
SunMonTuWeThFrSa
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Σύνδεσμοι

Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών
A.G.Leventis Foundation
Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας
Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων
Ιδρύμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής
Ο Φιλελεύθερος
Dynamic Works
Sigma Live

Δημιούργημα της: Dynamic Works |

Με την ισχύ του: EasyConsole CMS