Tassos Papadopoulos Center for Studies

Ανακοινώσεις / Άρθρα

Ακόμα μια δικαίωση για τον Τάσσο (Άρθρο του Χρύση Παντελίδη)

02/09/2019

  «Το 2021 υπολογίζεται να αρχίσει η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, με τη χρήση φυσικού αερίου το οποίο θα εισάγεται και θα από-υγροποιείται σε πλωτή μονάδα» (Φιλελεύθερος, 24/8/2019). Η ...
Περισσότερα

Υπενθύμιση για τους οπαδούς της αποτυχημένης πολιτικής (Άρθρο του Χρύση Παντελίδη)

26/08/2019

Υπενθύμιση για τους οπαδούς της αποτυχημένης πολιτικής   του Χρύση Παντελίδη   Κάθε φορά που το Κυπριακό και οι διεργασίες που το αφορούν βρίσκονται στο προσκήνιο, οι οπαδοί της ...
Περισσότερα

Δήλωση του Διευθυντή του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος, Χρύση Παντελίδη, αναφορικά με το ψευδές και παραπλανητικό δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης (28/7/2019), για τον Τάσσο Παπαδόπουλο

29/07/2019

 Δυστυχώς, η εφημερίδα "Πολίτης", συνέχισε χτες τη λασπολογία εναντίον του Τάσσου Παπαδόπουλου, σαν άλλοτε, με ψευδή και παραπλανητικά δημοσιεύματα. Η εμμονή της εν λόγω εφημερίδας εναντίον του ...
Περισσότερα

Για την επέτειο της Ανεξαρτησίας, 1η Οκτωβρίου 1960

Τιμούμε σήμερα την επέτειο ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, που αποτελεί το μεγαλύτερο επίτευγμα του κυπριακού ελληνισμού στη μακραίωνη ιστορία της Κύπρου.

Η ανακήρυξη της κυπριακής ανεξαρτησίας, την 1η Οκτωβρίου 1960, καθιστούσε τη χώρα μας ελεύθερη, για πρώτη φορά μετά από αιώνες σκλαβιάς και δεκαετίες αποικιοκρατίας και έδινε τη δυνατότητα στο σύνολο του κυπριακού λαού να ζήσει και να ευημερήσει στο πολύπαθο νησί μας.

Τιμούμε σήμερα αυτούς που θυσιάστηκαν και αγωνίστηκαν στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ την περίοδο 1955-59. Τιμούμε αυτούς που θυσιάστηκαν και πολέμησαν το 1963-64 προασπιζόμενοι την ύπαρξη και την οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τιμούμε τους μαχητές της αντίστασης στο πραξικόπημα, που θυσιάστηκαν και αγωνίστηκαν για τη δημοκρατία και τη νομιμότητα. Τιμούμε αυτούς που θυσιάστηκαν και αντιστάθηκαν στη βάρβαρη τουρκική εισβολή του 1974, αγωνιζόμενοι για την ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου.

Σε όλους τους γενναίους προμάχους της κυπριακής ελευθερίας και της δημοκρατίας καταθέτουμε και σήμερα την ευγνωμοσύνη μας.

Τιμούμε τη μνήμη του Εθνάρχη Μακάριου, πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και μπροστάρη στους αγώνες του Ελληνισμού της Κύπρου για ελευθερία, δημοκρατία και ανεξαρτησία. Τιμούμε όλους τους πολιτειακούς και κρατικούς αξιωματούχους για την προσφορά τους όλα αυτά τα χρόνια, για τη θεμελίωση και εδραίωση του κυπριακού κράτους. Κυρίως όμως, τιμούμε τον κάθε Κύπριο και την κάθε Κύπρια που αγωνίστηκε, εργάστηκε, μόχθησε, θυσιάστηκε και κατάφερε με θέληση και αποφασιστικότητα να προασπίσει την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και να την καταστήσει πλήρες και ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η φετινή επέτειος, επισκιάζεται δυστυχώς από τη χρεοκοπία της κυπριακής οικονομίας και τα συνεπακόλουθα επώδυνα μέτρα που βιώνει ο λαός μας καθημερινώς. Η κυπριακή κοινωνία στο σύνολό της βρίσκεται ενώπιον πολλών και δυσεπίλυτων προβλημάτων που μπορούν να συγκριθούν μόνο με τη μαύρη περίοδο μετά την τουρκική εισβολή του 1974.

Αυτές τις κρίσιμες και δύσκολες ώρες, τα λόγια του Τάσσου Παπαδόπουλου είναι επίκαιρα, καθοδηγητικά και, κυρίως, ενθαρρυντικά: «Έχουμε, ως λαός, όλες τις αρετές και τις δυνατότητες να προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες και απαιτήσεις του καιρού μας. Είμαστε υποχρεωμένοι, ταυτόχρονα και παράλληλα, να αντέχουμε στη μεγάλη εθνική δοκιμασία μας, να παλεύουμε για την εθνική επιβίωσή μας, να παρακολουθούμε και να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τις σύγχρονες προκλήσεις και να οικοδομούμε με αισιοδοξία το μέλλον μας. Αποδείξαμε ότι μπορούμε.  Αποδείξαμε ότι δεν υστερούμε».

Λευκωσία, 1 Οκτωβρίου 2013

Γίνε φίλος

του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε στον υπολογιστή σας ενημερωτικό υλικό.

Στείλτε μας

τα σχόλια σας

Στείλτε μας τα σχόλια σας για τους σκοπούς και τη δράση του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος.

Δραστηριότητες

Σεπτεμβρίου 2019
Year  Month   Month  Year
SunMonTuWeThFrSa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Σύνδεσμοι

Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών
A.G.Leventis Foundation
Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας
Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων
Ιδρύμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής
Ο Φιλελεύθερος
Dynamic Works
Sigma Live

Δημιούργημα της: Dynamic Works |

Με την ισχύ του: EasyConsole CMS