Tassos Papadopoulos Center for Studies

Ανακοινώσεις / Άρθρα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ "60 χρόνια από την υπογραφή των Συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου. Μια αποτίμηση" Αμφιθέατρο UNESCO - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

04/11/2019

Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019   5.30 μ.μ.  Τελετή Έναρξης   • Χαιρετισμός από το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος, κα Φωτεινή ...
Περισσότερα

Χαιρετισμός της κυρίας Φωτεινής Παπαδοπούλου στην Τελετή των Εγκαινίων του Κτηρίου Τάσσος Παπαδόπουλος στο ΤΕΠΑΚ (Λεμεσός, 3 Οκτωβρίου 2019)

04/10/2019

  Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, Κυρίες και κύριοι,   Εκ μέρους της οικογένειας του Τάσσου Παπαδόπουλου και εμού προσωπικώς, ευχαριστώ το Διοικητικό Συμβούλιο και τις ...
Περισσότερα

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος και τα πανεπιστήμια της Κύπρου

30/09/2019

 Εγκαινιάζεται την ερχόμενη Πέμπτη στη Λεμεσό, το Κτήριο Τάσσος Παπαδόπουλος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Ένα κτήριο, το οποίο ήδη λειτουργεί και εξυπηρετεί καθημερινά τους φοιτητές, ...
Περισσότερα

Με αφορμή την επέτειο της Ανεξαρτησίας, την 1η Οκτωβρίου 2012

Η ανακήρυξη της κυπριακής Ανεξαρτησίας και η ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την 1η Οκτωβρίου 1960, σηματοδότησαν τη σημαντικότερη στιγμή στη μακραίωνη ιστορία του πολύπαθου νησιού μας. Η πατρίδα μας ανακηρύχθηκε ανεξάρτητο κράτος και ο κυπριακός λαός απέκτησε για πρώτη φορά την ελευθερία του.

Η φετινή επέτειος ξεχωρίζει λόγω της άσκησης από τη χώρα μας της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ιστορικό αυτό γεγονός, αποτελεί μια ακόμα λαμπρή σελίδα στην 52χρονη ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας και επιβεβαιώνει με τον πιο επίσημο και σαφή τρόπο την οντότητα του κράτους μας, που τόσο έντονα και τόσο επίμονα επιχειρεί να πλήξει η Τουρκία και οι σύμμαχοί της.

Τιμούμε σήμερα εκείνους που θυσιάστηκαν και αγωνίστηκαν στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ την περίοδο 1955-59, αγωνιζόμενοι για την ελευθερία της πατρίδας μας. Τιμούμε εκείνους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν στα γεγονότα του 1963-64 προασπιζόμενοι την ύπαρξη και την οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τιμούμε τους μαχητές της αντίστασης στο προδοτικό πραξικόπημα, που θυσιάστηκαν και αγωνίστηκαν για τη δημοκρατία και τη νομιμότητα. Τιμούμε τους ήρωες που θυσιάστηκαν και αντιστάθηκαν στη βάρβαρη τουρκική εισβολή του 1974, αγωνιζόμενοι για την ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου.

Σε όλους τους γενναίους προμάχους της κυπριακής ελευθερίας και της δημοκρατίας καταθέτουμε και σήμερα την ευγνωμοσύνη μας.

Τιμούμε τη μνήμη του Εθνάρχη Μακάριου, πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και σημαιοφόρου στους αγώνες του Κυπριακού Ελληνισμού για την ελευθερία και την προάσπιση της ανεξαρτησίας της Κύπρου. Τιμούμε τους διατελέσαντες Προέδρους και όλους τους πολιτειακούς και κρατικούς αξιωματούχους για την προσφορά τους όλα αυτά τα χρόνια, για τη θεμελίωση και εδραίωση του κυπριακού κράτους. Τιμούμε τον κάθε Κύπριο και την κάθε Κύπρια που αγωνίστηκε, εργάστηκε, μόχθησε, θυσιάστηκε και κατάφερε με θέληση και αποφασιστικότητα να προασπίσει την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και να την καταστήσει πλήρες και ισότιμο μέλος της μεγάλης Ευρωπαϊκής οικογένειας.

Όπως ο Τάσσος Παπαδόπουλος ανέφερε σε διάγγελμά του για την Επέτειο, την 1η Οκτωβρίου 2006: «Τιμούμε και γιορτάζουμε σήμερα τη γενέθλια ημέρα της Κυπριακής Δημοκρατίας, με ζωντανή την ελπίδα της δικαίωσης και με ανυποχώρητη την πίστη στο καλύτερο μέλλον του λαού και του τόπου μας. Ο αγώνας για τη δικαίωση και το καλύτερο μέλλον της πατρίδας μας, θέλει ομοψυχία και ενότητα. Μόνο με αδιατάρακτη ομοψυχία και αρραγή ενότητα, μπορούμε να πετύχουμε. Με την ευκαιρία, της σημερινής επετείου, διατρανώνουμε την αποφασιστικότητά μας να προχωρήσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι και αδιάσπαστοι, στη μεγάλη πορεία μας για την ανατολή καλύτερων ημερών, που τις δικαιούται ο λαός μας και τις αξίζει ο τόπος μας».

Λευκωσία, 1 Οκτωβρίου 2012

Γίνε φίλος

του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε στον υπολογιστή σας ενημερωτικό υλικό.

Στείλτε μας

τα σχόλια σας

Στείλτε μας τα σχόλια σας για τους σκοπούς και τη δράση του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος.

Δραστηριότητες

Απριλίου 2020
Year  Month   Month  Year
SunMonTuWeThFrSa
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Σύνδεσμοι

Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών
A.G.Leventis Foundation
Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας
Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων
Ιδρύμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής
Ο Φιλελεύθερος
Dynamic Works
Sigma Live

Δημιούργημα της: Dynamic Works |

Με την ισχύ του: EasyConsole CMS