Tassos Papadopoulos Center for Studies

Ανακοινώσεις / Άρθρα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ "60 χρόνια από την υπογραφή των Συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου. Μια αποτίμηση" Αμφιθέατρο UNESCO - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

04/11/2019

Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019   5.30 μ.μ.  Τελετή Έναρξης   • Χαιρετισμός από το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος, κα Φωτεινή ...
Περισσότερα

Χαιρετισμός της κυρίας Φωτεινής Παπαδοπούλου στην Τελετή των Εγκαινίων του Κτηρίου Τάσσος Παπαδόπουλος στο ΤΕΠΑΚ (Λεμεσός, 3 Οκτωβρίου 2019)

04/10/2019

  Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, Κυρίες και κύριοι,   Εκ μέρους της οικογένειας του Τάσσου Παπαδόπουλου και εμού προσωπικώς, ευχαριστώ το Διοικητικό Συμβούλιο και τις ...
Περισσότερα

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος και τα πανεπιστήμια της Κύπρου

30/09/2019

 Εγκαινιάζεται την ερχόμενη Πέμπτη στη Λεμεσό, το Κτήριο Τάσσος Παπαδόπουλος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Ένα κτήριο, το οποίο ήδη λειτουργεί και εξυπηρετεί καθημερινά τους φοιτητές, ...
Περισσότερα

Με αφορμή την επέτειο ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαική Ένωση την 1η Μαίου 2004

Η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την 1η Μαΐου 2004, είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του λαού μας μετά την ίδρυση του κράτους μας το 1960.

Δίκαιος έπαινος αξίζει σε όλες τις μέχρι τότε Κυβερνήσεις για την πολιτική βούληση και την προσήλωσή τους σε αυτό τον σκοπό, στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την έγκαιρη και επιτυχή εναρμόνιση της νομοθεσίας, στη Δημόσια Υπηρεσία για το ζήλο και την αφοσίωση που επέδειξε και, πάνω απ όλα, στον κάθε συμπατριώτη και στην κάθε συμπατριώτισσα μας που με τις θυσίες και την εργατικότητα τους κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, παρά τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή, τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες που είχαν να αντιμετωπίσουν.

Όμως, ο καθοριστικότερος παράγοντας για την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν η αποφασιστική στάση της Ελλάδος και της Βουλής των Ελλήνων, η οποία είχε θέσει την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας ως απαραίτητη προϋπόθεση για επικύρωση της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ένταξη των υπολοίπων εννέα χωρών.

Για αυτό το λόγο, απέραντη είναι η ευγνωμοσύνη μας προς την Ελλάδα και επιβεβλημένη είναι η συμπαράστασή μας τις δύσκολες ώρες που διέρχεται.

Στην ιστορική ομιλία του στη Στοά Αττάλου στην Αθήνα, στην τελετή υπογραφής της Συνθήκης Προσχώρησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στις 16 Απριλίου 2003, δηλαδή ένα περίπου χρόνο πριν από την επίσημη ένταξη, ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος τόνιζε: «Στη μακρά και περιπετειώδη διαδρομή των εννέα χιλιάδων χρόνων του ιστορικού βίου της Κύπρου, η υπογραφή της Συνθήκης Προσχώρησης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελεί κορυφαίο σταθμό ηθικής δικαίωσης του παρελθόντος και ελπιδοφόρα αφετηρία πολιτικής καταξίωσης του μέλλοντος»…/…«Εκ μέρους ολόκληρου του κυπριακού λαού, εκφράζω θερμές ευχαριστίες προς την Ελληνική Προεδρία, τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την πολύτιμη βοήθειά τους στην πορεία της Κύπρου προς την Ευρωπαϊκή Ενωση και για τη δυνατότητα που πρόσφεραν στην Κύπρο να ενταχθεί εκεί όπου ιστορικά, γεωγραφικά, πολιτικά και πολιτισμικά ανήκει».

 

Λευκωσία, 1 Μαΐου 2012

Γίνε φίλος

του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε στον υπολογιστή σας ενημερωτικό υλικό.

Στείλτε μας

τα σχόλια σας

Στείλτε μας τα σχόλια σας για τους σκοπούς και τη δράση του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος.

Δραστηριότητες

Απριλίου 2020
Year  Month   Month  Year
SunMonTuWeThFrSa
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Σύνδεσμοι

Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών
A.G.Leventis Foundation
Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας
Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων
Ιδρύμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής
Ο Φιλελεύθερος
Dynamic Works
Sigma Live

Δημιούργημα της: Dynamic Works |

Με την ισχύ του: EasyConsole CMS