Tassos Papadopoulos Center for Studies

Ανακοινώσεις / Άρθρα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ "60 χρόνια από την υπογραφή των Συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου. Μια αποτίμηση" Αμφιθέατρο UNESCO - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

04/11/2019

Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019   5.30 μ.μ.  Τελετή Έναρξης   • Χαιρετισμός από το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος, κα Φωτεινή ...
Περισσότερα

Χαιρετισμός της κυρίας Φωτεινής Παπαδοπούλου στην Τελετή των Εγκαινίων του Κτηρίου Τάσσος Παπαδόπουλος στο ΤΕΠΑΚ (Λεμεσός, 3 Οκτωβρίου 2019)

04/10/2019

  Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, Κυρίες και κύριοι,   Εκ μέρους της οικογένειας του Τάσσου Παπαδόπουλου και εμού προσωπικώς, ευχαριστώ το Διοικητικό Συμβούλιο και τις ...
Περισσότερα

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος και τα πανεπιστήμια της Κύπρου

30/09/2019

 Εγκαινιάζεται την ερχόμενη Πέμπτη στη Λεμεσό, το Κτήριο Τάσσος Παπαδόπουλος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Ένα κτήριο, το οποίο ήδη λειτουργεί και εξυπηρετεί καθημερινά τους φοιτητές, ...
Περισσότερα

Ανακοίνωση του Δήμου Πάφου για την εκδήλωση προς τιμήν του Τάσσου Παπαδόπουλου

Εγκαίνια πολεοδομικού οδικού έργου και χώρου πρασίνου, αποκαλυπτήρια προτομής

Εκπροσωπώντας τη συλλογική συνείδηση της πόλης, ο Δήμος Πάφου θα τιμήσει τον αείμνηστο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο με μια σεμνή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 7 Απριλίου.

Η εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 5.00 μ.μ. στη συμβολή της Λεωφόρου Τάσσου Παπαδόπουλου με την οδό Ανδρέα Βλάμη (διασταύρωση παρά το Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου), περιλαμβάνει διάφορες πράξεις προς τιμήν του αειμνήστου Προέδρου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, πρώτα θα τελεστούν από τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιο Φλουρέντζο τα εγκαίνια του πολεοδομικού έργου της Β΄ Φάσης του Βόρειου Παρακαμπτήριου Δρόμου Πάφου, δηλαδή του τμήματος που εκτείνεται από τη συμβολή των Λεωφόρων Δημοκρατίας και Ελευθερίου Βενιζέλου μέχρι τη Λεωφόρο Ελλάδος. Στο διπλής κατευθύνσεως και τεσσάρων λωρίδων δρόμο δόθηκε το όνομα του Τάσσου Παπαδόπουλου. Θα ακολουθήσει αποκάλυψη της πινακίδας της Λεωφόρου Τάσσου Παπαδόπουλου από την κ. Φωτεινή Παπαδοπούλου, ενώ στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πάφου κ. Σάββας Βέργας θα αποκαλύψει την αναμνηστική πλάκα των εγκαινίων του Δημοτικού Πάρκου Τάσσος Παπαδόπουλος, που εφάπτεται της ομώνυμης Λεωφόρου. Επιστέγασμα της εκδήλωσης θα είναι τα αποκαλυπτήρια προτομής του αειμνήστου Προέδρου από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, την οποία φιλοτέχνησε ο γλύπτης Νικόλαος Κοτζιαμάνης. Η προτομή στήθηκε στο Πάρκο, το οποίο σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Ανδρέας Βάρδας. Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, θα παιανίζει η Φιλαρμονική της Αστυνομίας Κύπρου,  η οποία και θα επενδύσει τα τελετουργικά μέρη της.

Για σκοπούς ομαλής διεξαγωγής της εκδήλωσης, η Αστυνομική Διεύθυνση Επαρχίας Πάφου σε συνεργασία με την Τροχονομική Υπηρεσία του Δήμου θα εφαρμόσουν ειδικές διευθετήσεις για την τροχαία κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της εκδήλωσης. Συγκεκριμένα, από τις 3.30 μ.μ. θα κλείσει για την κυκλοφορία το τμήμα της Λεωφόρου Τ. Παπαδόπουλου με κατεύθυνση από τη Λεωφόρο Ελλάδος (δρόμος προς Μεσόγη) προς τον κυκλικό κόμβο με το συντριβάνι. Από τις 4.00 μ.μ. θα κλείσει η οδός Ανδρέα Βλάμη από τη συμβολή της με την οδό Καλυψούς, παρά το Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου. Στις 4.30 μ.μ. θα απαγορεύεται η κυκλοφορία τροχο-φόρων στη Λεωφόρο Τ. Παπαδόπουλου από τον κυκλικό κόμβο με κατεύθυνση προς τη Λεωφόρο Ελλάδος.

Για τα άτομα που θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση, έχει διευθετηθεί η στάθμευση οχημάτων στο χώρο στάθμευσης του Γυμνασίου Αποστόλου Παύλου (είσοδος από την οδό Ανδρέα Βλάμη) και στον ανοικτό χώρο απέναντι από το Πάρκο, παρά το Κτηνιατρείο.

Ο Δήμος Πάφου προσκαλεί τους δημότες του και όσους πολίτες τιμούν τη μνήμη του Τάσσου Παπαδόπουλου, να παραστούν στην εκδήλωση.

Γίνε φίλος

του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε στον υπολογιστή σας ενημερωτικό υλικό.

Στείλτε μας

τα σχόλια σας

Στείλτε μας τα σχόλια σας για τους σκοπούς και τη δράση του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος.

Δραστηριότητες

Απριλίου 2020
Year  Month   Month  Year
SunMonTuWeThFrSa
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Σύνδεσμοι

Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών
A.G.Leventis Foundation
Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας
Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων
Ιδρύμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής
Ο Φιλελεύθερος
Dynamic Works
Sigma Live

Δημιούργημα της: Dynamic Works |

Με την ισχύ του: EasyConsole CMS