Tassos Papadopoulos Center for Studies

Ανακοινώσεις / Άρθρα

Συνέντευξη του Εκτελεστικού Διευθυντή του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος, Χρύση Παντελίδη, για την περίοδο 2000-2005, στο πλαίσιο του Αφιερώματος της Καθημερινής "60 Χρόνια Κυπριακής Δημοκρατίας".

30/11/2020

(Δημοσιογράφος: Απόστολος Κουρουπάκης) «Η τουρκική πλευρά ροκάνιζε τον χρόνο με στόχο να μείνει άλυτο το Κυπριακό μέχρι τις Προεδρικές Εκλογές του 2008, προσδοκώντας ότι θα φύγει ο Τάσσος ...
Περισσότερα

Η επιτυχία της ένταξης στην Ευρωπαική Ένωση (Άρθρο του Χρύση Παντελίδη)

03/05/2020

Μετά την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, το 1960, η ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πριν από 16 χρόνια και πιο συγκεκριμένα, την 1η Μαΐου 2004, σηματοδοτεί, δικαιολογημένα, ένα κορυφαίο σταθμό ...
Περισσότερα

Η ευγνωμοσύνη της Κύπρου στην Ελλάδα για την ένταξη στην Ευρωπαική Ένωση, σαν σήμερα το 2004 (Άρθρο του Χρύση Παντελίδη)

01/05/2020

Η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαική Ένωση, σαν σήμερα το 2004, είναι αναμφίβολα η μεγαλύτερη επιτυχία του κυπριακού λαού, μετά την ίδρυση του ανεξάρτητου κυπριακού κράτους το 1960 και ...
Περισσότερα

Αίθουσα Τελετών Τάσσος Παπαδόπουλος στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λευκωσία

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η τελετή στο Πανεπιστήμιο Frederick για την ονοματοδοσία της Αίθουσας Τελετών του Πανεπιστημίου σε Αίθουσα Τελετών "Τάσσος Παπαδόπουλος", στην παρουσία πλήθους κόσμου.

Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου κ. Μιχάλης Φρειδερίκος, τόνισε τη μεγάλη φιλία που συνέδεε τον Τάσσο Παπαδόπουλο με τους ανθρώπους του Ιδρύματος και προσωπικά τον ίδιο και αναφέρθηκε στα προφητικά όπως τα αποκάλεσε κείμενά του που μεταδίδονταν προ 20ετίας από το ράδιο Frederick. Επισήμανε  πως ο Τάσσος Παπαδόπουλος ξόδεψε τη ζωή του ολόκληρη στην υπηρεσία της "μικρής μας πατρίδας" και ότι η θέση που τον καθιέρωσε στη συνείδηση του λαού, ύστερα από δικούς του δύσκολους και σκληρούς προσωπικούς αγώνες ήταν το ύπατο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αναφέρθηκε στο ιστορικό διάγγελμα προς τον Κυπριακό λαό το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης 7 Απριλίου 2004 αλλά και στο διάγγελμα της 1ης Μαϊου του ίδιου χρόνου, όταν η Κύπρος έγινε πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης. "Στους δύσκολους και ανώμαλους καιρούς που περνάμε, η παρουσία ανθρώπων με ήθος, σταθερές αξίες και αρχές, με συνέπεια πολιτική και με κοινωνική προσφορά συνιστά πολύ ελπιδοφόρο γεγονός, γιατί η προσωπικότητά τους αποτελεί άξονα βίου για τους υπόλοιπους", τόνισε ο κ.Φρειδερίκος.

Ο αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου, Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρώην Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ.Ουράνιος Ιωαννίδης, αναφέρθηκε στην προσφορά του Τάσσου Παπαδόπουλου στον επικό εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 55-59, την αντίσταση στην Τουρκοανταρσία του 63-64, το δράμα του πραξικοπήματος και της βάρβαρης τούρκικης εισβολής καθώς και το στέρεο σήμερα που διασφαλίστηκε με το μεγάλο ΟΧΙ του 2004, που ο Τάσσος Παπαδόπουλος ήταν σημαιοφόρος του. Ο κ.Ιωαννίδης τόνισε πως ο Τάσσος Παπαδόπουλος παρέδωσε κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο, ισότιμο και πλήρες μέλος της Ε.Ε. δι όλων των εδαφών του, ενταγμένο και στην Ευρωζώνη και επισήμανε πως χάρη στην προσωπική παρέμβασή του διασώθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία από την διάλυση και την προτεκτορατοποίηση.

Εκ μέρους της οικογένειας του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, μίλησε ο γιος του, βουλευτής και αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου αλλά και όλη την Πανεπιστημιακή Κοινότητα για την απόφαση να ονομαστεί η Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Frederick σε Αίθουσα Τελετών «Τάσσος Παπαδόπουλος», ανάφερε ότι η πατρίδα μας σήμερα βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση μετά το 1974 με το εθνικό πρόβλημα να βρίσκεται σε αδιέξοδο, την οικονομία να είναι εγκλωβισμένη σε εποχή αναβλητικότητας, ατολμίας και λαϊκισμού και το εσωτερικό μέτωπο να βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους απογοήτευσης, τονίζοντας ότι μοναδικό φως σε αυτό το μουντό και ομιχλώδες τοπίο είναι ο φάρος της παιδείας, της έρευνας και της γνώσης. Ο κ. Παπαδόπουλος ανάφερε τέλος κατά λέξη ότι «Η διαρκής αναφορά του ονόματος του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου σε ένα τέτοιο χώρο, έναν χώρο παιδείας, δημιουργίας και έρευνας, αποτελεί για μας μέγιστη τιμή και για τον ίδιο το καλύτερο μνημόσυνο». 

Γίνε φίλος

του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε στον υπολογιστή σας ενημερωτικό υλικό.

Στείλτε μας

τα σχόλια σας

Στείλτε μας τα σχόλια σας για τους σκοπούς και τη δράση του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος.

Δραστηριότητες

Ιανουαρίου 2021
Year  Month   Month  Year
SunMonTuWeThFrSa
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Σύνδεσμοι

Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών
A.G.Leventis Foundation
Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας
Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων
Ιδρύμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής
Ο Φιλελεύθερος
Dynamic Works
Sigma Live

Δημιούργημα της: Dynamic Works |

Με την ισχύ του: EasyConsole CMS