Tassos Papadopoulos Center for Studies

Ανακοινώσεις / Άρθρα

Ακόμα μια δικαίωση για τον Τάσσο (Άρθρο του Χρύση Παντελίδη)

02/09/2019

  «Το 2021 υπολογίζεται να αρχίσει η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, με τη χρήση φυσικού αερίου το οποίο θα εισάγεται και θα από-υγροποιείται σε πλωτή μονάδα» (Φιλελεύθερος, 24/8/2019). Η ...
Περισσότερα

Υπενθύμιση για τους οπαδούς της αποτυχημένης πολιτικής (Άρθρο του Χρύση Παντελίδη)

26/08/2019

Υπενθύμιση για τους οπαδούς της αποτυχημένης πολιτικής   του Χρύση Παντελίδη   Κάθε φορά που το Κυπριακό και οι διεργασίες που το αφορούν βρίσκονται στο προσκήνιο, οι οπαδοί της ...
Περισσότερα

Δήλωση του Διευθυντή του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος, Χρύση Παντελίδη, αναφορικά με το ψευδές και παραπλανητικό δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης (28/7/2019), για τον Τάσσο Παπαδόπουλο

29/07/2019

 Δυστυχώς, η εφημερίδα "Πολίτης", συνέχισε χτες τη λασπολογία εναντίον του Τάσσου Παπαδόπουλου, σαν άλλοτε, με ψευδή και παραπλανητικά δημοσιεύματα. Η εμμονή της εν λόγω εφημερίδας εναντίον του ...
Περισσότερα

Ανακοίνωση με αφορμή τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής του 1974

Στη σκιά της 11ης Ιουλίου 2011 και του τραγικού συμβάντος στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, ο Κυπριακός Ελληνισμός θυμάται τις μαύρες επετείους της 15ης και 20ης Ιουλίου 1974, που ανεξίτηλα χαράχτηκαν ως οι πιο αποφράδες ημέρες στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το προδοτικό πραξικόπημα κατά του Εθνάρχη Μακαρίου και η βάρβαρη, αποτρόπαια τουρκική εισβολή που ακολούθησε, αποτέλεσαν την αφετηρία μιας συγκλονιστικής και επώδυνης εθνικής τραγωδίας που εξακολουθεί να βιώνει μέχρι σήμερα ο Κυπριακός Ελληνισμός, 37 χρόνια μετά.

Τιμούμε αυτούς που θυσιάστηκαν και αυτούς που αγωνίστηκαν για την προάσπιση της δημοκρατίας και της νομιμότητας, αντιστεκόμενοι στη Χούντα και την ΕΟΚΑ Β.

Τιμούμε αυτούς που θυσιάστηκαν και αυτούς που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας, αντιστεκόμενοι στους Τούρκους εισβολείς.

Όπως ανέφερε ο αείμνηστος τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, στην ομιλία του στην εκδήλωση τιμής στους μαχητές της Αντίστασης, στις 15 Ιουλίου 2004:

«Το μέγεθος της τραγωδίας που έχουν επιφέρει στην Κύπρο οι νυκτοβάτες της ΕΟΚΑ Β, η Χούντα των Αθηνών και οι ορδές του Αττίλα, καθορίζουν και το μέγεθος της ευθύνης που μας έχουν κληροδοτήσει και το δικό μας χρέος για αντίσταση σε άνομα και απαράδεκτα σχέδια «λύσης» του Κυπριακού. Πεποίθησή μας είναι ότι η λύση δεν μπορεί να είναι συνώνυμο του «κλεισίματος». Αντίθετα, εμείς πιστεύουμε ότι η πραγματική λύση, κάτω από τις σημερινές συνθήκες και διεθνείς εξελίξεις, θα εξευρεθεί όταν τις ενέργειες και πρωτοβουλίες μας κατευθύνουν το αδούλωτο πνεύμα, το υψηλό φρόνημα, το αγωνιστικό σθένος, η άρνηση στην υποταγή και παράδοση και η ακλόνητη πίστη στο καλύτερο μέλλον του βασανισμένου τόπου μας και του μεγαλομάρτυρα λαού μας. Αυτά μας δίδαξαν και αυτά μας υπαγορεύουν οι θυσίες και το παράδειγμα των αγωνιστών της αντίστασης και αυτά τα διδάγματα θα ακολουθήσουμε για το πραγματικό συμφέρον του λαού και του τόπου. Αυτού του λαού και αυτού του τόπου που δεν αξίζουν τόση αδικία και που δικαιούνται τη δικαίωση».


Λευκωσία, 14 Ιουλίου 2011

 

 

Γίνε φίλος

του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε στον υπολογιστή σας ενημερωτικό υλικό.

Στείλτε μας

τα σχόλια σας

Στείλτε μας τα σχόλια σας για τους σκοπούς και τη δράση του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος.

Δραστηριότητες

Σεπτεμβρίου 2019
Year  Month   Month  Year
SunMonTuWeThFrSa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Σύνδεσμοι

Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών
A.G.Leventis Foundation
Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας
Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων
Ιδρύμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής
Ο Φιλελεύθερος
Dynamic Works
Sigma Live

Δημιούργημα της: Dynamic Works |

Με την ισχύ του: EasyConsole CMS