Tassos Papadopoulos Center for Studies

Ανακοινώσεις / Άρθρα

Ακόμα μια δικαίωση για τον Τάσσο (Άρθρο του Χρύση Παντελίδη)

02/09/2019

  «Το 2021 υπολογίζεται να αρχίσει η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, με τη χρήση φυσικού αερίου το οποίο θα εισάγεται και θα από-υγροποιείται σε πλωτή μονάδα» (Φιλελεύθερος, 24/8/2019). Η ...
Περισσότερα

Υπενθύμιση για τους οπαδούς της αποτυχημένης πολιτικής (Άρθρο του Χρύση Παντελίδη)

26/08/2019

Υπενθύμιση για τους οπαδούς της αποτυχημένης πολιτικής   του Χρύση Παντελίδη   Κάθε φορά που το Κυπριακό και οι διεργασίες που το αφορούν βρίσκονται στο προσκήνιο, οι οπαδοί της ...
Περισσότερα

Δήλωση του Διευθυντή του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος, Χρύση Παντελίδη, αναφορικά με το ψευδές και παραπλανητικό δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης (28/7/2019), για τον Τάσσο Παπαδόπουλο

29/07/2019

 Δυστυχώς, η εφημερίδα "Πολίτης", συνέχισε χτες τη λασπολογία εναντίον του Τάσσου Παπαδόπουλου, σαν άλλοτε, με ψευδή και παραπλανητικά δημοσιεύματα. Η εμμονή της εν λόγω εφημερίδας εναντίον του ...
Περισσότερα

Ιστορικά αρχεία

Η οικογένεια του Τάσσου Παπαδόπουλου έχει αναθέσει στο Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος τη διαχείριση του Προσωπικού Αρχείου του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

Στο πλαίσιο αυτής της ανάθεσης, το Κέντρο Μελετών συγκεντρώνει όλο το έγγραφο και οπτικοακουστικό υλικό, και προχωρεί διαδοχικά στην καταγραφή, ταξινόμηση, ψηφιοποίηση και ηλεκτρονική ταξινόμηση του Αρχείου αυτού. Στόχος μας είναι η διατήρηση και η σωστή αξιοποίηση του Προσωπικού Αρχείου του Τάσσου Παπαδόπουλου από τις μελλούμενες γενεές.

 

Με αφορμή το δημόσιο διάλογο που κατά καιρούς γίνεται αναφορικά με τα αρχεία των διατελεσάντων Προέδρων της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος είναι υποχρεωμένο να διευκρινίσει ότι:

  1. Κατά τη διάρκεια της θητείας του Τάσσου Παπαδόπουλου λειτουργούσε στο Προεδρικό Μέγαρο το άρτια οργανωμένο και στελεχωμένο από δημοσίους υπαλλήλους Αρχείο του Προεδρικού Μεγάρου, το οποίο ανταποκρινόταν με επάρκεια στις ανάγκες όλων των στελεχών και υπηρεσιών που υπάγονταν στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Το Αρχείο του Προεδρικού Μεγάρου παραδόθηκε εξ ολοκλήρου στον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας την 28η Φεβρουαρίου 2008.  
     
  2. Επιπρόσθετα, λίγες μόνο βδομάδες μετά την αποχώρηση του από την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Τάσσος Παπαδόπουλος, παρέδωσε αυτοβούλως στο Προεδρικό Μέγαρο το πρωτότυπο υλικό του Προσωπικού του Αρχείου, που ο ίδιος και οι συνεργάτες του τηρούσαν με συνέπεια και επιμέλεια κατά τη διάρκεια της πενταετούς διακυβέρνησης του.

     

  3. Επιπρόσθετα, επί προεδρίας Τάσσου Παπαδόπουλου, λήφθηκε απόφαση που προνοούσε την αναβάθμιση του Γραφείου Μελετών Κυπριακού. Με βάση αυτή την απόφαση, το Γραφείο Μελετών Κυπριακού και έμπειρος λειτουργός, ανέλαβαν τη συγκέντρωση και φύλαξη όλου του αρχείου που αφορά το Κυπριακό, ενώ ταυτόχρονα, είχε επιλεγεί και συγκριμένος χώρος φύλαξης αυτού του αρχείου, σε καινούργια κτιριακή εγκατάσταση, με βάση τα σύγχρονα πρότυπα για ασφαλή φύλαξη αρχείων.

     

  4. Τέλος, ο Τάσσος Παπαδόπουλος ήταν ο πρώτος Πρόεδρος ο οποίος, κατά τη διάρκεια της θητείας του, παρέδιδε στο κράτος όλα τα δώρα που ελάμβανε υπό την ιδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μάλιστα, μετά από την παράδοση και καταγραφή των δώρων, αυτά εκτίθεντο μόνιμα σε ειδικές βιτρίνες στο Προεδρικό Μέγαρο και μπορούσαν να τα δουν όσοι επισκέπτονταν το χώρο.

Πέρα από το προσωπικό αρχείο του Τάσσου Παπαδόπουλου, το Κέντρο Μελετών θα ασχοληθεί και με τη διαχείριση άλλων ιδιωτικών ιστορικών αρχείων, τα οποία ανήκουν σε πρόσωπα ή ιδιωτικούς οργανισμούς, με μοναδικό στόχο τη μελέτη της σύγχρονης Ιστορίας της Κύπρου. Ταυτόχρονα, μέσω της διαχείρισης αυτής διασφαλίζεται και η διατήρηση των αρχείων αυτών.

 

Γίνε φίλος

του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε στον υπολογιστή σας ενημερωτικό υλικό.

Στείλτε μας

τα σχόλια σας

Στείλτε μας τα σχόλια σας για τους σκοπούς και τη δράση του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος.

Δραστηριότητες

Σεπτεμβρίου 2019
Year  Month   Month  Year
SunMonTuWeThFrSa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Σύνδεσμοι

Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών
A.G.Leventis Foundation
Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας
Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων
Ιδρύμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής
Ο Φιλελεύθερος
Dynamic Works
Sigma Live

Δημιούργημα της: Dynamic Works |

Με την ισχύ του: EasyConsole CMS